Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt / Varsinais-Suomi

varsinaissuomi_TJ.jpg

Toimitusjohtajan katsaus

LähiTapiola Varsinais-Suomi palvelee 12 konttorin voimin Turun seudulla 100 000 asiakasta. Alueen markkinajohtaja panostaa alan parhaaseen asiakaspalveluun.

Suurin muutos toimintaympäristössämme on ollut oma yhdistymisemme. LähiTapiola Varsinais-Suomen asiakkaat ovat ottaneet positiivisesti vastaan Lähivakuutuksen ja Tapiolan integraatiouutisen. Kiristyneestä kilpailutilanteesta huolimatta olemme onnistuneet lisäämään kokonaisasiakkuuksia. Taloudelliset tavoitteet ovat toteutuneet olosuhteisiin nähden hyvin ja sijoitustoiminnan tuotot ovat kehittyneet suotuisasti.

Integraatio on edennyt jouhevasti alueellamme. Henkilöstö on ollut aktiivisesti mukana uuden rakentamisessa. Muutoksista huolimatta liikekulut ovat pysyneet kurissa.

Vuoden 2012 tärkein tapahtuma oli uuden konttorin avajaiset Turussa lokakuussa. Avasimme konttorit myös Raisioon, Lietoon ja Riihikoskelle. Näillä tilaisuuksilla saimme paljon paikallista medianäkyvyyttä. Lokakuussa pidetty Ekonomistin ennakkokartta -tilaisuus keräsi Turussa 350 henkilöä kuuntelemaan sijoitusnäkemyksistämme ja palveluistamme.

Talous kehittyy positiivisesti

LähiTapiola Varsinais-Suomen myynti on hieman jäänyt viime vuodesta muuttuneesta markkina-tilanteesta johtuen. Tuloskehitys on ollut positiivinen kuitenkin onnistuneen sijoitustoiminnan ansiosta. Markkinaosuutemme on alueellamme noin 30 prosenttia. Olemme useimmissa alueemme kunnissa markkinajohtaja. Henkivakuutuksissa markkinaosuutemme on kasvussa. 

Vuonna 2013 laajennamme pankkipalvelut koko toimialueellemme. Panostamme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen erityisesti henkilöturvaratkaisuissa. Kannattavuuden kehittäminen erityisesti yritys- ja maatila-asiakkuuksissa on tavoitteenamme. Haemme pankki- ja henkilövakuutuksissa markkinoita nopeampaa kasvua.

Kokonaisasiakkuuksia lisää

Kilpailu jatkuu kireänä. Panostamme laajaan konttoriverkkoon ja alan parhaaseen asiakaspalveluun. Pyrimme lisäämään erityisesti kokonaisasiakkuuksia ja vakuutusasiakkaidemme pankkiasiointia omassa pankissamme.

Suurin asiakasryhmämme on kotitaloudet. Merkittävässä asemassa ovat myös yrittäjät ja maataloudet. Yritysten investointihalukkuus on nyt matalalla ja useissa alueen yrityksissä on käyty yt-neuvotteluja. Tästä huolimatta työllisyys on pysynyt kohtuullisen hyvänä. Turun talous-alueen työllisyyteen vaikuttaa suuresti Turun telakkateollisuuden tilauskanta. Tältä osin tilanne on epävarma.

 Alueyhtiön tunnusluvut
Vahinkovakuutuksen maksutulo, milj. e
 56,0
Maksetut korvaukset, milj. e
 40,0
Asiakasmäärä
 100 000
Henkilöstömäärä
 140