Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt / Uusimaa

uusimaa_TJ.jpg

Toimitusjohtajan katsaus

LähiTapiola Uusimaan toimialueena ovat pääkaupunkiseutua ympäröivät kunnat aina Loviisasta Mäntsälään ja Inkooseen. Asiakkaita on noin 83 000 ja toimistoja 15.

LähiTapiola Uusimaan toimialueena ovat pääkaupunkiseutua ympäröivät kunnat aina Loviisasta Mäntsälään ja Inkooseen. Asiakkaita on noin 83 000 ja toimistoja 15.

LähiTapiola Uusimaan toimintaympäristössä tapahtui vuonna 2012 monia muutoksia fuusioiden ja yhdistymisten myötä. Alueyhtiötä kosketti luonnollisesti eniten Lähivakuutuksen ja Tapiolan integraatio. 

Oman alueen osaajat ja päättäjät

Lähivakuutuksen ja Tapiolan fuusio oli vahva panostus paikallisuuteen. Yhtiön hallinto koostuu paikallisista ihmisistä ja asiakkaistamme. Yhtiötä koskevat päätökset tehdään omalla alueellamme, ei keskusjohtoisesti. Yhtiö maksaa veroja omalle alueelleen ja on myös merkittävä työnantaja. Haluamme panostaa paikallisen päätöstentekoon esimerkiksi hinnoittelu- ja korvaus-asioissa sekä lainapäätöksissä.

Meillä on erikoistunutta henkilökuntaa, joten pystymme hoitamaan kaikkien asiakasryhmien erilaiset asiat. Paikallisuus koostuu useista eri asioista. Pyrimme esimerkiksi käyttämään vahinkojen hoidossa paikallisia toimijoita, kuten autokorjaamoja ja rakennusliikkeitä. Tällä tavalla tuemme paikallisyhteisöä ja omia asiakkaitamme heidän omassa toiminnassaan.

Kasvu tavoitteena

Tapiolan ja Lähivakuutuksen integraatio onnistui toimialueellamme suunnitellusti. Fuusioon liittyvät toimintojen ja toimistojen yhdistämiset sekä toiminnallisen organisaation käynnistäminen ovat edenneet suunnitellusti.

Muutokset eivät vaikuttaneet tulokseen vaan tulos oli hyvä, ja kasvu jatkui vakaana. Erityisen hyvin onnistuimme yritysvakuutusten myynnissä.

Vuonna 2013 LähiTapiola Uusimaa tavoittelee maksutuloon 5 prosentin kasvua. Yhdistetyn kulusuhteen odotetaan jäävän 92–95 prosenttiin. Kokonaisasiakasmäärän uskomme kasvavan 4000:lla. Keskittäneiden asiakkaiden kasvutavoitteeksi on asetettu 15 prosenttia.

Kaikki asiakasryhmät ovat meille tärkeitä, mutta erityisesti tulemme panostamaan yritysasiakkaisiin.

 Alueyhtiön tunnusluvut
Vahinkovakuutuksen maksutulo, milj. e
36,0
Maksetut korvaukset, milj. e
 24,0
Asiakasmäärä
 83 000
Henkilöstömäärä
 91