Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt / Satakunta

satakunta_TJ.jpg

Toimitusjohtajan katsaus

LähiTapiola Satakunta palvelee 140 000 asukkaan toimialueella. Alueyhtiöllä on markkinajohtajan asema 34 prosentin osuudella.

LähiTapiola Satakunnan vuoden 2012 toimintaympäristössä jatkui matalan talouskasvun aika. Näin ollen myös vahinkovakuutuksen kasvumahdollisuudet ovat olleet normaalia pienemmät koko toimialalla. Sen sijaan omaisuusarvojen myönteinen kehitys on parantanut kannattavuutta alan hyvien sijoitustuottojen ansiosta.

LähiTapiola-ryhmän ja paikallisesti LähiTapiola Satakunnan syntyminen oli luonnollisesti vuoden 2012 suurin haaste toimialueellamme. Kahden erilaisen yrityskulttuurin yhdistäminen ja yhteisten toimintatapojen kehittäminen hallitsi sisäistä tekemistä asiakasnäkökulmaa unohtamatta.

Tapani-myrsky runnoi Satakuntaa

Vuoden 2011 viimeisellä viikolla kohdattu Tapani-myrsky toi vahinkokäsittelyyn kaikkien aikojen suurimman yksittäisen vahingon aiheuttaman työmäärän, josta on selvitty poikkeuksellisen hyvin korkealle nousseesta asiakastyytyväisyydestä päätellen.

Tuloksen perusteella vuosi 2012 oli poikkeuksellisen hyvä, koska suuria vahinkoja ei sattunut ja sijoitusomaisuuden tuotto nousi 10 prosenttiin käyvin arvoin.

Asiakastyytyväisyys tärkein tavoite

Alueyhtiömme hallitus on määritellyt vuoden 2013 tärkeimmäksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyytemme pitämisen kilpailijoitamme parempana.

Toisena päämääränämme on saavuttaa taloudellinen kokonaistulos, joka on kohtuullisesti voitollinen niin vakuutustoiminnan kuin sijoitusomaisuuden tuoton osalta.

Kolmanneksi olemme asettaneet maksutulon kasvutavoitteeksi maltilliset 4 prosenttia, mutta pankkitoiminnan volyymien kasvun tulee olla yli 10 prosenttia.

 Alueyhtiön tunnusluvut
Vahinkovakuutuksen maksutulo, milj. e
 27,7
Maksetut korvaukset, milj. e
 21,0
Asiakasmäärä
 51 000
Henkilöstömäärä
 75