Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt / Pohjanmaa
pohjanmaa_TJ.jpg

Toimitusjohtajan katsaus

 

LähiTapiola Pohjanmaa sijaitsee kaksikielisen Pohjanmaan rannikolla. Toimialue on kapea, mutta 300 kilometriä pitkä. Se on vahva markkinajohtaja alueen kaikissa osissa.

LähiTapiola Pohjanmaan vuotta 2012 leimasi entisestään kiristynyt kilpailu. Alueen erityispiirteitä ovat vahva vientiteollisuus ja erityiselinkeinot kuten turkistarhaus ja kasvihuoneviljely. Toimialueemme talous on suhteellisen vakaa muun muassa menestyksekkään vientiteollisuuden ansiosta. 

Kilpailu kiritti hyvään tulokseen

Maksukehitys, vahinkosuhteet ja sijoitustoiminta pysyivät kaikki suhteellisen hyvällä tasolla vuonna 2012, vuodesta näyttäsi tulevan siis verrattain kannattava vuosi. Kilpailijat ovat kuitenkin pitäneet meidät kiireisinä. Olemme onnistuneet säilyttämään markkinaosuutemme, joka maaseudulla on vakaa. LähiTapiola Pohjanmaan suurin kasvupotentiaali on Vaasassa ja Kokkolassa.

Uuden organisaation rakentaminen ja henkilökunnan palkkaaminen teki vuodesta 2012 erilaisen. Henkilökunnan informoiminen fuusioprosessin kulusta on ollut joskus haastavaa. Hyvin sujuneesta viestinnästä kertoo se, että henkilökunta on pysynyt uuden LähiTapiola Pohjanmaan palveluksessa.

Vakaata asiakasmäärän ja maksutulon kasvua

Vuonna 2013 pyrimme viemään integraation menestyksekkäästi maaliin ja luomaan uuden yrityskulttuurin. Uudessa kilpailutilanteessa asiakasuskollisuuden vahvistaminen tulee olemaan ensiarvoisen tärkeätä. Uskomme, että vuoden 2013 lopulla toimialueemme asukkaat tuntevat LähiTapiola Pohjanmaan vakuutus- ja pankkialan markkinajohtajana ja sen vahvan aseman yhteisössä. Haastavassa kilpailutilanteessa pyrimme vahvaan kannattavuuteen.

Tavoitteenamme on kasvattaa asiakasmäärää ja maksutuloa vakaasti. Olemme asettaneet päämääräksemme kasvattaa maksutuloamme yksityisasiakkaissa 2–5 prosenttia sekä pankkiasiakkaissa ja yritysasiakkaissa 10 prosenttia. Tuotteissa parhaat mahdollisuudet kasvulle on yritysvakuutuksissa, pankkituotteissa ja henkilövakuutuksissa.

LähiTapiola Pohjanmaan menestyksen avain tulee tulevaisuudessa olemaan kokonaisasiakasajattelu. Myös yhteisen yrityskulttuurin ja strategian mukaisen alan parhaan palvelun sisäistäminen ovat kaiken A ja O jatkossa.

 Alueyhtiön tunnusluvut
Vahinkovakuutuksen maksutulo, milj. e
 28,0
Maksetut korvaukset, milj. e
 16,0
Asiakasmäärä
 60 000
Henkilöstömäärä
 115