Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt / Lännen

lannen_TJ.jpg

Toimitusjohtajan katsaus

Etelä- ja Keski-Satakunnassa sekä Vakka-Suomessa toimiva LähiTapiola Lännen on 13 kunnassa johtava ja vakavarainen vakuuttaja. Liikennevakuutuksen markkinaosuus on 48 prosenttia.

Vuonna 2012 selvisimme keskimäärin aikaisempaa vuotta pienemmin vahingoin. Vuonna 2011 muun muassa Tapani-myrsky aiheutti mittavat vahingot LähiTapiola Lännen alueelle. Kasvumme jatkui kohtalaisen hyvänä edellä mainituista matalista korvausmenoista, kohtuullisista liikekuluista ja hyvästä menestyksestä sijoitusmarkkinoilla johtuen.

Erityisen iloisia olemme siitä, että onnistuimme palvelemaan asiakkaitamme hyvin Tapani-myrskyn jälkeen, vaikka vahingon kärsineitä oli todella paljon ja yhteydenottoja tuli valtavasti. Olemme jatkaneet Lännen Lähivakuutus-yhdistyksen 130 vuoden aikana hyviksi koettuja käytäntöjä. Muutosten pyörteessä henkilökuntamme on keskittynyt aikaisempaan tapaan pitämään asiakkaistamme hyvää huolta.

Paikallisuus kilpailuvalttina

Vuonna 2013 päätavoitteemme on viedä LähiTapiolan toimintamalli käytäntöön. Muutoksista huolimatta asiakkaista tullaan huolehtimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jatkossakin tulemme olemaan vakavarainen vakuuttaja, jonka asiakkailla ja henkilöstöllä on hyvä olla. Markkinaosuutemme on jo nyt hyvin korkea, joten keskitymme pitämään huolta asiakkaistamme. Kasvua haemme erityisesti henkilövakuutuksista ja pankkiasiakkuuksista.

Olemme alueemme markkinajohtaja. Kilpailijat ovat olleet aktiivisia. Kiristyneessä kilpailu-tilanteessa pärjäämme paikallisuudella sekä paikallisella korvauspalvelulla. Nämä erottavat meidät kilpailijoista.

Vahva maatalous ja teollisuus erityispiirteinä

Toimialueellamme on merkittävää erikoiskasvien viljelyä, siipikarjan ja sianlihan tuotantoa – alueemme ruokkii suuren osan suomalaisista. Tästä johtuen maatalous on tärkeässä roolissa LähiTapiola Lännen toiminnassa. Alueella on myös suurteollisuutta palvelevaa alihankinta- ja palvelutuotantoa, jonka vakuuttajina olemme ylivoimaisesti suurin.

Muut alan toimijat sulkevat konttoreita, mutta LähiTapiola Lännestä saa edelleen hyvää henkilökohtaista palvelua myös vahingon satuttua.

 Alueyhtiön tunnusluvut
Vahinkovakuutuksen maksutulo, milj. e
41,0
Maksetut korvaukset, milj. e
 30,0
Asiakasmäärä
 66 000
Henkilöstömäärä
 95