Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt / Kaakkois-Suomi

kaakkois_suomi_TJ.jpg

Toimitusjohtajan katsaus

LähiTapiola Kaakkois-Suomi toimii Etelä-Karjalan ja Etelä-Kymenlaakson alueella. Yhtiön tavoitteena on olla johtava turvallisuuden, hyvinvoinnin ja talouden kumppani lähellä asiakasta.

Vuotta 2012 leimasi Lähivakuutuksen ja Tapiolan toiminnan yhdistäminen LähiTapiola Kaakkois-Suomeksi. Finanssialan merkittävin yritysjärjestely on vaatinut paljon työtä, mutta omistaja-asiakkaamme ovat suhtautuneet muutokseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin erittäin positiivisesti. Alueyhtiön hallinnon henkilöillä ja henkilöstöllä on aito halu rakentaa kaakkoissuomalaisille omistaja-asiakkaillemme alan parasta ja läheisintä palvelua tarjoava finanssitalo. Sen vahvuutena on laajan toimipisteverkoston ohella myös paikallinen päätöksenteko.

Kaakkois-Suomen elinkeinotoiminnan erityispiirteenä ovat sijaintimme itärajalla ja vilkkaat rajanylityspaikat. Niiden tuomat turistit ja ostosmatkailijat vilkastuttavat monella tavalla alueemme elinkeinoelämää.

Johtava vahinkovakuuttaja

LähiTapiola Kaakkois-Suomi on alueen johtava vahinkovakuuttaja yli 30 prosentin markkinaosuudella, joka pysyi vuonna 2012 lähes ennallaan. Haemme kasvua pankki-, säästö- ja sijoituspalveluista. Erityisesti sijoittaja-asiakkaat ovat ottaneet LähiTapiolan kattavat ja asiakkaiden tarpeista lähtevät palvelut Kaakkois-Suomessa positiivisesti vastaan.

LähiTapiola Kaakkois-Suomen kooltaan merkittävin asiakasryhmä on kotitalousasiakkaat. Yrityksellä on merkittävä markkinaosuus maa- ja metsätalousasiakkaiden vakuuttajana. Myös yritys- ja yrittäjäasiakkaat arvostavat laajaa toimipisteverkostoamme ja henkilökohtaista palvelua. Haastamme kilpailijamme laadukkailla pankki-, säästö- ja sijoituspalveluilla.

Tavoitteena keskittäneet asiakkaat

Tavoittelemme vahinkovakuutuksen maksutulossa 5 prosentin kasvua. Tavoite on haastava suhteessa markkinatilanteeseen, yleiseen taloustilanteeseen ja erityisesti asemaamme markkinajohtajana. Tavoitteena on, että yhä suurempi joukko asiakkaistamme keskittää vahinko- ja henkivakuutuksensa sekä pankki-, säästö- ja sijoitusasiointinsa LähiTapiolaan.

Yhtenä tulevaisuuden tärkeänä tavoitteenamme on lisätä alueyhtiön omia resursseja vahinkotarkastuksessa ja korvauskäsittelytyössä. Tällä turvaamme henkilökohtaisen palvelukokemuksen. Strategiamme mukaisesti myös merkittävä osa puhelimitse tapahtuvasta asiakaspalvelustyöstä tehdään jatkossa alueyhtiömme alueella.

 

 Alueyhtiön tunnusluvut
Vahinkovakuutuksen maksutulo, milj. e
 38,5
Maksetut korvaukset, milj. e
 21,5
Asiakasmäärä
67 500
Henkilöstömäärä
 83