Etusivu / Taloudellinen katsaus / Alueyhtiöt

Erikokoisia yhtiöitä erilaisilla markkinoilla

LähiTapiola-ryhmä koostuu hyvin erikokoisista alueyhtiöistä. Suurimmillaan alueyhtiön maksutulo oli yli 100 miljoonaa euroa, kun pienimmällä alueyhtiöllä vastaava luku oli 12 miljoonaa. Luonnollisesti myös maksetuissa korvauksissa on isot erot – enimmillään korvauksia maksettiin yli 70 miljoonaa euroa, kun alimmillaan alueyhtiössä korvattiin asiakkaiden kärsimiä vahinkoja 7 miljoonalla.

Paikalliset alueyhtiöt toimivat hyvin erilaisilla, erikokoisilla markkinoilla, ja niiden toimialueillakin saattavat niin markkinaosuus kuin kasvupotentiaali vaihdella suuresti. Perinteisillä maaseutualueilla markkinaosuus on hyvinkin korkea, mutta kasvavassa kaupungissa nuoria, potentiaalisia asiakkaita on suuri joukko.

Paikallinen työllistäjä

LähiTapiola-ryhmässä työskentelee kaikkiaan yli 4 000 henkilöä. Alueyhtiöiden henkilöstömääriin on laskettu sekä työsuhteessa olevat, franchising-yrittäjät että alueilla edustajina toimivat.

Alueyhtiöt ovat myös hyvin erikokoisia henkilöstön määrällä mitattuna. Suurimmat mahtuvat juuri ja juuri pk-yrityksen määritelmään yli 200 henkilön työllistäjinä, kun taas pienellä alueella toimiva alueyhtiö on myös 30 ammattilaisen henkilöstöllään paikallisesti merkittävä työnantaja. Varsinaisten vakuutusalan ammattilaisten lisäksi paikalliset alueyhtiöt työllistävät välillisesti monen alan yrityksiä aina kolarikorjaamoista remonttiyrityksiin. Näin ne tarjoavat työtä omalla alueellaan monille eri alojen osaajille.

Toimitusjohtajien katsaukset kertovat tavoitteista

Alueyhtiöiden toimitusjohtajat kertovat omien alueidensa näkymistä ja liiketoiminnan tavoitteista toimitusjohtajakatsauksissaan, jotka löytyvät alueyhtiön nimellä tämän sivun vasemman palstan listalta.

Alueyhtiöiden avainluvut on ilmoitettu pro forma -lukuina. Tällä tarkoitetaan epävirallista tilinpäätöstä, jolla kuvataan, miltä virallinen tilipäätös olisi näyttänyt, jos Lähivakuutus ja Tapiola olisivat toimineet yhdessä LähiTapiolana koko tilikauden.

Alueyhtiöiden keskimääräinen vahinkovakuutuksen maksutulo oli vuonna 2012 noin
44 milj. e

 

 

Alueyhtiöt maksoivat vuonna 2012 korvauksia keskimäärin
28 milj. e