Etusivu / LähiTapiola / Pääjohtaja Moisanderin katsaus

moisander.jpg


Onnistumisen edellytykset vuonna 2013

Liiketoiminnassa ja sijoittamisessa onnistuttiin. Asiakkaille rakennetaan vahvempaa paikallista ja parempaa henkilökohtaista palvelua. Vuodessa 2013 on paljon potentiaalia.

LähiTapiolan muodostamisen lisäksi onnistuimme vuonna 2012 myös liiketoiminnassa ja sijoittamisessa. Vahinkovakuuttamisessa toimintavuosi oli hyvä varsinkin riskiliikkeen osalta. Henkiyhtiön vakavaraisuus ja liiketoiminnan volyymi paranivat. Pankki- ja varainhoito pysyivät kasvu-uralla. Kiinteistöpuolella asiakkaiden kiinteistösalkkujen tuotot pysyivät hyvinä ja myös asiakasmäärä kasvoi. Yritysliiketoiminnassa pärjäsimme hyvin siirtoliikkeessä.

Tältä pohjalta on ollut hyvä aloittaa vuosi 2013. Olemme siirtyneet haastajasta johtavaksi vahinkovakuuttajaksi. Laajan verkostomme myötä asiakkaat odottavat ja saavat meiltä vahvempaa paikallista ja parempaa henkilökohtaista palvelua. Olipa kyse toimistojen lisäksi sähköisistä tai kumppaneidemme kanavista. Tavoitteenamme on olla toimialan edelläkävijä, kun rakennetaan monikanavaisia henkilökohtaisia palveluita tai uusia tuotteita ja lisääntyviä etuja asiakkaillemme.

Selkeys ja tulosvastuu korostuvat

Sisäisesti edistämme selkeyttä ja työnjakoa, kun monimutkainen fuusio etenee. Tämä tarkoittaa pelkistetympää organisaatiota, selkeitä tavoitteita ja tulosvastuuta.

Tämä vuosi on myös strategian konkretisoinnin aikaa. Jokaisen yhtiöryhmässä pitäisi tunnistaa oma roolinsa strategian toteuttamisessa, kuinka jokainen voi edistää omalla toiminnalla näitä asioita. Kun näihin yhteisiin tavoitteisiin päästään, niin silloin olemme onnistuneet todella hyvin.

Paljon potentiaalia

Keskinäisyys mahdollistaa sen, että olemme mukana yhteiskunnan kehityksessä asiakas-omistajien kautta. Esimerkiksi hyvinvointi ja terveys on yleiseurooppalainen teema, jossa meillä on mahdollisuus olla mukana tulevaisuudessa keskinäisenä yhtiöryhmänä. Missio tässä asiassa vielä täsmentyy, mutta uskon, että muun muassa tämä on keskinäisen yhtiön kasvuala.

Vuodessa 2013 on LähiTapiolalle paljon potentiaalia. Henkituotteiden myynti ja pankkipalvelut laajenevat vahvan alueyhtiöverkoston kautta läpi Suomen. Kiinnostus sijoituspalveluitamme kohtaan on kasvanut ja suurin liiketoimintamme vahinkovakuutus aloittaa vuotensa vahvassa kunnossa. Mikäli vielä onnistumme fuusioon liittyvissä integraatiohankkeissa yhtä hyvin kuin vuonna 2012, on mahdollisuudet onnistumiseen olemassa.

Vahvalta pohjalta kohti tulevaisuutta

1

Vuosi 2012 oli upea vuosi Tapiolalle ja Lähivakuutukselle tuloksellisesti.

2 Vuodessa 2013 on LähiTapiolalle paljon potentiaalia.
3 Olemme johtavana vahinkovakuuttajana velvollisia luomaan uusia ratkaisuja ja miettimään miten toimiala kehittyy.