Etusivu / LähiTapiola / Pääjohtaja Kalpalan katsaus

kalpala.jpg

Hyötyjä hyvästä riskienhallinnasta

Vuoteen 2012 päättyneellä kolmen vuoden strategiajaksolla varauduimme Tapiola-ryhmässä pitkään, häiriöherkkään ja alhaisten korkojen jaksoon sijoitusmarkkinoilla.

Strategiajaksolla huolehdimme ryhmän vakavaraisuudesta sekä paransimme vahinkovakuutustoimintamme kannattavuutta jopa kasvun kustannuksella. Sen sijaan henkivakuutuksiessa strategiamme perustui kannattavalle kasvulle, jolle väestön ikääntymiseen liittyvät palvelutarpeet luovat suotuisan pohjan.

Päättynyt vuosi osoittaa, että vahinkovakuutuksemme kannattavuus on saatu hyvälle tasolle, vaikka se osaltaan hidasti maksutulon kasvua. Henkivakuutuksen maksutulo puolestaan kasvaa valitsemillamme alueilla alan yleistä kehitystä nopeammin. Ilahduttavaa vuodessa 2012 oli sijoitustoimintamme erinomainen tuotto. Tätä edesauttoi keskuspankkien voimakas puuttuminen rahamarkkinoihin.

Jälleen kerran voi todeta, että hyvästä riskienhallinnasta on merkittävää hyötyä. Ryhmämme vakavaraisuus on ylivoimaisesti suomalaisen finanssialan korkein.

Vastuullisuus ja kansainvälistyminen strategian erityisteemoja

Strategiamme sisältämiä eritysteemoja olivat vastuullisuus ja kansainvälistyminen. Vastuullisuuden lupauksemme asiakkaillemme, henkilöstöllemme, ympäristölle ja yhteiskunnalle auttavat meitä laajan sukupolvenvaihdoksen oloissa ylläpitämään yrityskulttuuria, joka tukee yhtiöryhmämme pitkän aikajänteen menestystä. Lisäksi vastuullisella keskinäisyydellä on paljon tarjottavaa yhteiskunnalle muuan muassa kestävyysvajeen haasteiden ratkaisemisessa.

Kansainvälisyydellä on ollut niin ikään tavoitteena tukea ryhmämme pitkän ajan kehitystä. Aktiivisella kansainvälisellä edunvalvonnalla olemme olleet mukana edistämässä keskinäisen yhtiömuodon toimintaedellytyksiä varsinkin EU-alueella. Kansainvälisten palvelujen kehittämisellä olemme varautuneet asiakkaittemme globaaleihin palvelutarpeisiin.  

Uudella yhtiöryhmällä vankka perusta

Uuden LähiTapiola-ryhmän käynnistyminen on valtava ponnistus koko henkilöstölle. On ollut mykistävää havaita, millä vastuullisuudella ja ammattimaisuudella työtoverini ovat suhtautuneet fuusioprosessin synnyttämiin haasteisiin. Samoin hallintoneuvostojen, aivan erityisesti niiden yhteistyövaliokunnan, tuki hankkeen onnistumiselle ja perustamissopimuksen mukaiselle läpiviennille on ollut korvaamattoman arvokasta.

Päätän yli 30-vuotisen urani Tapiola-ryhmässä sekä yli 25-vuotisen kauteni ryhmän johdossa kiitollisin mielin. On ollut valtavan hienoa saada työskennellä ja kehittyä yhdessä kaikkien tapiolalaisten kanssa. On ollut hienoa kokea, kuinka liiketoiminnan vastuu on alun kriisien jälkeen siirtynyt yhä laajemmille harteille ja kuinka suurella sitoutumisella ja ammattimaisuudella kaikki ovat työnsä tehneet.
 
Ryhmämme ylin johto on sukupolvenvaihdoksen myötä nyt uudistunut kokonaan. Osaava ja energinen joukkue on hitsautumassa hyvää vauhtia yhteen. On ollut hienoa saada näin viime metreillä tutustua syvemmin myös Lähivakuutuksen henkilöstöön ja johtoon. Yhteinen arvopohjamme luo vankan perustan uudelle yhtiöryhmälle. Toivotan kaikille lähitapiolalaisille ja LähiTapiolan ensimmäiselle pääjohtajalle, Erkki Moisanderille, voimia ja mitä parhainta onnea ja menestystä uuden LähiTapiolan rakentamisessa.  

”"Ilahduttavaa
vuodessa 2012 oli sijoitustoimintamme erinomainen tuotto."”