Etusivu / LähiTapiola / LähiTapiola lyhyesti

LähiTapiola lyhyesti

LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama täyden palvelun finanssitalo, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja pankkipalvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. Keskinäisenä yhtiöryhmänä voittomme käytetään palvelujen ja asiakasetujen kehittämiseen.

LähiTapiola aloitti toimintansa virallisesti 1.1.2013. Suurimmat muutokset tapahtuivat vahinkovakuutuksessa, kun Lähivakuutuksen ja Tapiolan vahinkovakuutusyhtiöt yhdistyivät LähiTapiola Keskinäiseksi Vahinkovakuutusyhtiöksi (LähiTapiola Vahinkovakuutus).

LähiTapiolan alueyhtiöiden verkosto koostuu 19 alueellisesta keskinäisestä vakuutusyhtiöstä sekä pääkaupunkiseudulla alueyhtiön tapaan toimivasta liiketoiminnasta, joka on osa LähiTapiola Vahinkovakuutusta. Alueyhtiöt tarjoavat asiakkailleen kokonaispalvelua vakuutuksissa, pankkipalveluissa sekä säästämisessä ja sijoittamisessa. Tavoitteena on toimintamalli, joka tarjoaa henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaille kilpailukykyisen palvelukokonaisuuden lähellä asiakasta.

LähiTapiola Vahinkovakuutuksen ja alueyhtiöiden lisäksi yhtiöryhmän muodostavat valtakunnalliset LähiTapiola Henkiyhtiö, Tapiola Pankki, Tapiola Varainhoito sekä LähiTapiola Kiinteistövarainhoito. Yhtiöryhmän työeläkevakuutuskumppani on LähiTapiola Eläkeyhtiö. LähiTapiolan henkilöstömäärä on yli 4 000, josta noin puolet työskentelee alueyhtiöissä. Omistaja-asiakkaita on lähes 1,5 miljoonaa.

Asiakas hyötyy

LähiTapiolan asiakasläheisyyttä ja tuotejohtajuutta yhdistävä toimintamalli luo aiempaa vahvemman palvelukonseptin. Vakavaraiset itsenäiset alueyhtiöt tarjoavat kattavan finanssialan palveluvalikoiman, ymmärrettävät tuotteet sekä nykyaikaista asiointia kaikissa omistaja-asiakkaan haluamissa palvelukanavissa: toimistossa, verkkopalveluissa tai puhelimessa.

Henkilöasiakkaat saavat kaikki finanssialan palvelut saman katon alta. Vahinko- ja henkivakuutusten lisäksi asiakas saa ryhmästä pankkipalvelut sekä säästämisen ja sijoittamisen palvelut. Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaan myös siitä, että henkilökohtaisia talousasioita kannattaa katsoa kokonaisuutena.

LähiTapiola on kaiken kokoisille yrityksille monipuolinen kumppani, joka tarjoaa kaikki yritysten tarvitsemat palvelut samasta paikasta. Vakuutusturva sekä riskienhallinnan ja talouden ratkaisut tukevat saumatta toisiaan. LähiTapiolassa on tärkeää se, että asiakkaat voivat keskittyä rauhassa liiketoimintaansa.

Omistaja-asiakkailla on hyvät vaikutusmahdollisuudet keskinäisissä alueyhtiöissä. Vakuutuksenottajina heillä on oikeus osallistua alueyhtiön yhtiökokoukseen. Myös asiakaspalautteen antaminen omaan alueyhtiöön on suorempaa suuryhtiöihin verrattuna.

Tapiola ja Lähivakuutus ovat pärjänneet oikein hyvin erikseen. Yhdistyminen LähiTapiolaksi merkitsee entistä parempia mahdollisuuksia vastata asiakkaiden odotuksiin.