Etusivu / LähiTapiola / Keskeiset tapahtumat

Keskeiset tapahtumat

Fuusiouutiset värittivät vuotta 2012. Lähivakuutuksen ja Tapiolan yhdistymisilmoituksen lisäksi LähiTapiola Eläkeyhtiö ja Eläke-Fennia kertoivat joulukuussa yhdistymissuunnitelmistaan.

Lähivakuutuksen ja Tapiolan fuusion edellyttämät viranomaispäätökset saatiin kevään aikana viivytyksittä. Integraatiota ryhdyttiin viemään eteenpäin kymmenissä eri projekteissa.

LähiTapiolan strategiaa ryhdyttiin luomaan heti fuusiopäätöksen jälkeen laajasti keskustellen. Strategiatyössä määriteltiin LähiTapiolan toiminta-ajatus, tavoitteet, arvot ja visio. Henkilöstö oli mukana yhteisessä prosessissa, ja toiminta-ajatusta, arvoja ja visioita testattiin asiakaspaneelissa. LähiTapiolan visiona on olla Suomen johtava turvallisuuden, hyvinvoinnin ja talouden kumppani lähellä asiakkaita. Arvot ovat: Onnistumme yhteistyöllä, Toimimme yrittäjä-henkisesti ja Edistämme omistaja-asiakkaidemme etua. Lähtökohtana on, että strategiaa kehitetään jatkuvasti.

LähiTapiola ilmoitti panostavansa paikallisuuteen. Alueyhtiöt kattavat koko Suomen, ja monelle paikkakunnalle LähiTapiola tuo kaivattua kilpailua pankki- ja sijoituspalvelujen tarjontaan. Tapiola Pankin ja Varainhoidon nimet muuttuvat kesäkuussa 2013.

Nimityksiä ja ulkoistussopimuksia

LähiTapiolan pääjohtajaksi valittiin fuusion yhteydessä Lähivakuutuksen toimitusjohtaja Erkki Moisander, jonka pääjohtajakausi alkoi 1.1.2013. Vahinko-Tapiolan toimitusjohtajaksi nimitettiin 1.5.2012 alkaen Jukka Kinnunen Juha-Pekka Halmeenmäen siirryttyä Orton Invalidisäätiön toimitusjohtajaksi. Kinnusesta tuli fuusion myötä LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja. Yhtiöryhmän johtaja Jari Sundström nimitettiin LähiTapiolan hallituksen varapuheenjohtajaksi 1.1.2013 alkavalle toimikaudelle. Hän toimii myös pääjohtajan sijaisena.

Tiedon kanssa allekirjoitettiin sopimus yhtiöryhmän tietotekniikan infrastruktuuripalveluista. Aditron kanssa sovittiin palkkapalveluiden tuottamisesta Tapiola-ryhmän osalta 1.6.2013 alkaen.

Uusi työeläkeyhtiö suunnitteilla

LähiTapiola Eläkeyhtiö ja Eläke-Fennia aloittivat sulautumissuunnittelun tavoitteenaan luoda uusi työeläkeyhtiö, joka tuottaa korkealuokkaisia palveluja työeläketurvan hoitoon sekä kilpailukykyisiä asiakasetuja.

Uusi yhtiö tarjoaa työeläkevakuutuspalveluja kaikille yksityisen sektorin yrityksille ja yrittäjille. Asiakkaita toiminnan käynnistyessä ovat Eläke-Fennian ja Eläke-Tapiolan nykyiset asiakkaat.

Vahinkojen ennaltaehkäisystä palkittiin asiakkaita

Fuusiovuonnakin LähiTapiola jatkoi panostamista vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Toista kertaa jaetun turvallisuuspalkinnon sai nurmolainen Mattilan maitotila, jossa palovaroitinjärjestelmä esti helmikuussa tulipalon ja miljoonavahingot.

LähiTapiola ja Kennelliitto myönsivät sankarikoiran arvon jälleen 19 koiralle, jotka muun muassa huolehtivat ihmisistä sairauskohtausten sattuessa, varoittivat tulipalosta ja löysivät eksyneitä.

LähiTapiolan 20 alueyhtiötä kattavat koko Suomen.

 

Case:

Fuusiosta fuusioon


Kesällä 2012 tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Tapiola syntyi Aura- ja Pohja-vakuutusyhtiöiden fuusiossa. Päätös Auran ja Pohjan fuusiosta tehtiin yhtiöiden hallintoneuvostoissa 18.6.1982. Tapiola-nimi tuli uuden yhtiön pääkonttorin sijaintipaikasta, Espoon Tapiolasta.

Fuusion vuosipäivän alla Tapiola-ryhmän uuden pääkonttorin aulassa paljastettiin kuvanveistäjä Martti Aihan Vaeltaja-veistos. Teräsveistoksella on korkeutta yli viisi metriä. Kesällä myös lauluyhtye Club For Five teki uuden version Tapiolan vanhasta tv-mainoksesta ”Yksi ja kaksi, Tapiolaksi”. Mainosta esitettiin vuonna 1983, kun fuusiossa syntynyttä yhtiötä tehtiin tutuksi yleisölle.

Kun Aura-Pohja-fuusion 30-vuotispäivää juhlittiin, Lähivakuutus-Tapiola-fuusio oli jo pitkällä. Yhdistyminen oli hyväksytty yhtiökokouksissa ja yhteistä organisaatiota rakennettiin yhteisissä tiloissa. Muiden kuin LähiTapiolan alueyhtiöiden kotipaikaksi tuli Espoo, ja toimitiloiksi Espoon Tapiolassa sijaitsevat entiset Tapiola-ryhmän pääkonttorirakennukset.

30 vuoden sykli osuu yhteen myös Lähivakuutuksen kehityksen kanssa. Vuonna 1983 vakuutusyhdistyksistä koostuneen Lähivakuutus-ryhmän yhteiseksi markkinointinimeksi tuli Lähivakuutus.